Hyra ut i andra hand 

Här har vi samlat information för dig som funderar på att hyra ut din lägenhet i andra hand. För att hyra ut din lägenhet i andra hand krävs godkänd anledning och skriftligt tillstånd från Mofab AB. 

Ansökan lämnas in i god tid, minst en månad innan den planerade uthyrningen ska börja. Andrahandsuthyrningen är godkänd först då du fått en skriftlig bekräftelse från Mofab AB. Tänk på att du står som ansvarig för lägenheten och hyran så länge du är registrerad som hyresgäst på kontraktet, detta gäller även om du hyr ut i andra hand. Otillåten andrahandsuthyrning medför att du mister din hyresrätt.

Blanketter kan du hitta på Hyresgästföreningens hemsida www.hyresgastforeningen.se. Ifylld ansökan skickas in till vårt kontor, endera i Stockholm eller Umeå. Vi vill ha följande handlingar:

1. Ifylld blankett ”Ansökan till hyresvärden om samtycke till andrahandsuthyrning”. 
2. Kopia av underskrivet avtal för andrahandsuthyrning. Använd gärna Hyresgästföreningens blanketter också för detta. 

Med följande länk hittar du Hyresgästföreningens blanketter för andrahandsuthyrning: http://www.hyresgastforeningen.se/Om_Oss/ladda_hem/Sidor/blanketter.aspx 

Vad krävs för att få hyra ut i andra hand 
En förutsättning för att få hyra ut lägenheten i andra hand är att det finns godtagbara skäl. Det är du som hyresgäst som vid ansökan ska styrka att förutsättningarna för att få hyra ut i andra hand är uppfyllda. Detta kan du till exempel göra genom arbetsgivar- eller studieintyg. Exempel på godtagbara skäl till uthyrning är:

1. Tillfälliga studier eller arbete på annan ort
2. Flytta ihop med någon på prov (endast ett år utan förlängning)
3. Längre sjukhusvistelse eller liknande

När vi beviljar andrahandsuthyrning sker det vanligtvis för upp till ett år i taget men kan ibland vara längre, beroende på skäl.

Välkommen till MOFAB

Mofab är ett familjeägt företag som grundades i Umeå av affärsmannen och entreprenören Eric Modig. I bolaget har fastighetsförvaltning bedrivits sedan mitten av 1970-talet. 

Bolaget förvaltar idag 25 fastigheter där de flesta ägs av Mofab men också av privatpersoner, kommanditbolag och andra aktiebolag. Fastigheterna är belägna centralt i Umeå och Stockholm samt på Lidingö. Sedan mitten av 1990-talet äger MOFAB också en fastighet i centrala Bangkok, Thailand.

Mofab har sedan starten haft sin ekonomiska förvaltning i Umeå och ett kontor på Kungsholmen i Stockholm.”

Umeå

Skolgatan 33
903 25 Umeå

Öppettider:
Lunchstängt: 

Telefon

Telefax:
08:00-16:00
12:00-13:00

090 - 70 24 90
090 - 70 24 99 

 

Stockholm

Kungsholmstorg 1
112 21 Stockholm

Öppettider:
Besök endast efter tidsbokning

Telefon: 
Telefax
:
08 - 441 19 90 
08 - 650 68 28