När du flyttar in

 

Nycklar

Nycklarna till din nya lägenhet överlämnas på det sätt som du och din nya hyresvärd har kommit överens om.

 

Några tips

Inför flyttningen är det en hel del saker att tänka på. Här följer några tips som vi tror kan vara till nytta:

  • När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se). Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.
  • Beställ eller flytta hemtelefon. Kontakta din telefonoperatör och din elleverantör.
  • Om du har hemförsäkring så ska du kontakta ditt försäkringsbolag i god tid och informera om flytten. Saknar du hemförsäkring är det lämpligt att du kontaktar ett försäkringsbolag.
  • Meddela din adress till vänner, bekanta och arbetsgivare.

Vilken elleverantör ska jag vända mig till?

I Stockholm är det Fortum som är din elnätsleverantör och bor man i Umeå är det Umeå Energi som är din elnätsleverantör. Själva elabonnemanget får du välja vilken elleverantör du vill.

Umeå

Skolgatan 33
903 25 Umeå

090 70 24 90

Felanmälan Umeå

Stockholm

Kungsholmstorg 1
112 21 Stockholm

08 441 19 90

Felanmälan Stockholm
© 2020 MOFAB
Information om cookies